Kartoitus

Tarkka ja yksityiskohtainen selvitys kameravalvonnan kustannuksista

Tapaus 1
Asiakkaalle myydään huippuhienot ja kalliit videokuvaa tuottavat kamerat. Asennuksen jälkeen käy kuitenkin ilmi, ettei tarvittavia tietoliikenneyhteyksiä ole alueelle saatavilla. Upouudessa 16 kameran järjestelmässä kuvat eivät liiku. Koko järjestelmä joudutaan lopulta purkamaan ja asentamaan uudelleen.

Tapaus 2
Asiakkaalla on kameravalvontajärjestelmään budjetoituna rahaa 13 500 euroa , eikä budjetti SAA ylittyä. Toimittaja antaa hinta-arvioksi 13 000 euroa, joten asiakas tekee kaupat. Myöhemmin käy ilmi, että projekti viivästyy ja kustannukset nousevat. Asiakas maksaa kaikesta yhteensä yli 20 000, eli budjetti ylittyy 7000 eurolla.

Tapaus 3
Toimittaja käy yksin paikan päällä vilkaisemassa kohdetta ja antaa edullisen tarjouksen, joka vakuuttaa asiakkaan laittamaan nimensä alle sopimuspaperiin. Työhön varataan aikaa 16 tuntia, mutta missään ei kerrota, kuinka monena eri päivänä työtä tehdään. Asiakas tulee maksaneeksi tuhansien eurojen edestä matkakuluja.

Tapaus 4
Toimittaja tekee nopean ja silmämääräisen kartoituksen sairaalan kameravalvonnasta ja arvioi hinnaksi pyöreät 20 000 euroa. Todellisuudessa huolella tehty DEMON-kartoitus paljastaa, että koko hinta on vain 3600 euroa.

Tapaus 5
Toimittajan asentama valvontajärjestelmä seisoo toimimattomana 6-8 viikkoa, koska suunnitelmassa ei olla otettu huomioon Elisan liittymien pitkiä toimitusaikoja.

Mitä yhteistä näillä viidellä ja monella monella muulla vastaavalla tapauksella on?

Vastaus on selvä: Puutteellinen, hutaisemalla tehty kartoitus, josta aiheutuvat lisäkustannukset lankeavat usein juuri sinun maksettavaksi.

Kameravalvonnan suunnittelu on monimutkainen ja todellista ammattitaitoa vaativa prosessi, jota ei voi tehdä nopeasti ja silmämääräisesti hutaisemalla.

Mikä kartoitus oikeasti on?

Kartoituksen idea on tarkka, yksityiskohtainen suunnitelma kameroista, niiden paikoista, kaapeloinnista, tietoliikenteestä ja asennuksen onnistumisesta mutteri mutterilta aina kameroiden korkeuksista ja säätökulmista kytkinportteihin.

Kartoituksen perimmäinen tehtävä on selvittää TARKALLEEN, millaisia rahallisia kustannuksia projektista koituu ja kuinka kauan aikaa kuluu siihen pisteeseen, kun järjestelmä on valmis ja toimii tarkalleen haluamallasi tavalla.

DEMON-kartoitus tehdään aina yhdessä sinun kanssasi, jotta järjestelmän toiminnallisuuden taso saadaan oikeaksi.

Jokainen kartoitus tehdään tismalleen samalla tavalla, tietyn laatujärjestelmän standardin mukaan. Itse asiassa kartoituksesta sinulle jäävä dokumentti on niin tarkka, että sen avulla kuka tahansa toimittaja voi toteuttaa suunnitelman vaivattomasti ilman epäselvyyksiä, aivan kuten kasattaisiin LEGO-palikoita.

Mitä hyötyä näin tarkasta kartoituksesta on?

  • Kartoitus säästää asennuskuluissa, koska sen avulla tiedät tarkalleen KAIKKI projektista koituvat kustannukset alusta loppuun saakka. Olemme valmiit ottamaan riskin sinun puolestasi. Se hinta, jonka meiltä saat, myös pitää.

Esimerkki: Päiväkotiin tehdään DEMON-kartoitus, joka maksaa 200e. Ilman kartoitusta asennusarvio tehdään yleensä 1,5 kertoimella. Tässä tapauksessa hinta-arvio on 6000 euroa. Kartoituksen jälkeen tarkaksi arvioksi tulee 4800 euroa.

  • Oikein tehty kartoitus säästää aikaa, koska suunnitelmassa on otettu huomioon myös esimerkiksi tietoliikenneyhteyksien toimitusajat.
  • Kun asennus alkaa, kaikki tarvittavat tarvikkeet, tavarat ja porat ovat valmiina paikallaan. Kaikki menee kerralla oikein ja projekti onnistuu juuri niin kuin pitääkin.

Miksi DEMON-kartoitus on maksullinen?

Miksi ette tarjoa ilmaista kartoitusta kuten muutkin toimittajat?

Perusteellinen kartoitus on niin tärkeä osa projektin onnistumista, että sitä ei voi tehdä ilmaiseksi. Munaukset tehdään yleensä alussa, joten hyvin suunniteltu ja kartoitettu on YLI PUOLET onnistuneesta työstä. Ilmaiseksi ja nopeasti tehdystä kartoituksesta on usein enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kuinka kauan olette tehneet DEMON-kartoitusta standardimenetelmällä?

Standarimenetelmän mukainen kartoitus on ollut meillä käytössä nyt yli 5 vuotta.

Mitä kartoitus maksaa?

Kartoituksen hinta on keskimäärin 200 euroa kohteesta riippuen. Tilaa DEMON-kartoitus joko soittamalla 0400921741, lähettämällä sähköpostia ari.raty@demongroup.fi tai täyttämällä yhteydenottolomake. Olen sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Terveisin, Ari Räty