Kameravalvontajärjestelmän esikartoitus

Kameravalvontajärjestelmää hankittaessa on tärkeintä määritellä sen käyttötarkoitus ja ne tarpeet, joihin järjestelmällä on tarkoitus vaikuttaa. Tämän vuoksi ennen kameravalvontajärjestelmän hankintaa ja käyttöönottoa on tehtävä tarvekartoitus.

Kameravalvonnan tarvekartoituksessa määritellään asioita, kuten miksi kameravalvontaa tarvitaan, missä kohteissa kameravalvontaa suoritetaan, mistä ja milloin kuvatallenteita tarvitsee päästä katsomaan*, miten kuvien siirto ja tallennus toteutetaan**, onko kohteessa käytössä internernet-yhteyttä ja lähiverkkoa, mitä riskejä lähiverkon ja internetin käyttöön liittyy ja kuinka verkkoa hallitaan ja huolletaan.

Voit tehdä tarvekartoituksen alustavat laskelmat kameratarpeelle helposti myös itse. Alta löydät linkit oman yksikkösi esikartoituslomakkeeseen. Sinun tarvitsee täyttää lomakkeeseen vain kameroiden määrät lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti – Me hoidamme loput!

Ohjeet: Tee se itse -kameravalvonnan esikartoitus

Oheisten linkkien takaa löydät ohjeet kartoituksen tekemiseen ja lomakkeen, mihin voit täyttää kohteen kameratarpeet ja pyytää kustannusarvion kameravalvonnan toteuttamisesta.

Valitse kohteen tyyppi:

Mikäli kuitenkin haluat luottaa kartoituksen tekemisessä ammattilaisen apuun, niin autamme mielellämme. Lue lisää Demon Turvallisuuden kartoituspalvelusta »

* Demon Turvallisuus huolehtii siitä, että tallenteet ovat aina reaaliaikaisesti katsottavissa mistä tahansa. Tallenteet säilytetään turvallisilla palvelimilla, joihin viranomaisilla, poliisilla, palokunnalla, vartiointiliikkeellä, asiakkaan omilla käyttäjillä ja vakuutusyhtiön edustajilla on välitön ja esteetön pääsy.

** Demon-valvontajärjestelmä on ns. keskitetty kameravalvonta, jossa kameroiden kuvatallenteet kootaan murto- ja tietoturvalliselle etäpalvelimelle, joka ei sijaitse valvottavassa kiinteistössä. Demon-järjestelmä ei siis vaadi erillistä valvomoa tai edes tiloja palvelimille. Järjestelmän käyttäjätunnukset ja salasanat voidaan jakaa mm. kiinteistön omistajalle, viranomaisille ja vartiointiliikkeelle. Järjestelmään voidaan kirjautua sijainnista riippumatta tietokoneella tai mobiililaitteella, jossa on internetselain.