Usein kysyttyjä kysymyksiä kameravalvonnasta

 

1: Miten toimittamanne kamerat näkevät pimeässä?

Kameran kuvaus perustuu kohteesta heijastuvaan valoon. Ellei valoa ole, kuvaa ei synny. Paras tapa on valaista näkyvällä valolla kuvattava kohde. Valona on hyvä käyttää halogeenia tai nykyisin LED-valoa. Suurimman energiasäästön saa, kun valo syttyy liikkeen perusteella.

IR (infrapunavalo) on huono ratkaisu, koska kuva on tällöin mustavalkoinen. LED- ja halogeenivalolla kamera muodostaa hyvän värikuvan myös pimeässä.

2: Meidän kameroista autonrekisterin ja ihmisen tunnistus ei onnistu. Missä vika?

Yleisin virhe on kuvata kohdetta liian laajalta alueelta. Tällöin kuvassa oleva kohde on koko kuvan alassa liian pieni eikä siitä voi erottaa yksityiskohtia tarpeeksi selkeästi. Objektiivin valinnalla saadaan oikea kuva-ala ja kuvasta tunnistaminen on helppoa.

3: Meillä on puoli vuotta sitten hankittu kiintolevytallennin. Kun yritän hakea siitä kuvia, en löydä niitä. Missä vika?

Paikalliset tallentimet sijoitetaan monesti paikkaan, jossa olosuhteet ovat vaativat:

-ei varmistettua sähkönsyöttöä
-lämpötila saattaa olla korkea tai liian matala
-paikka on pölyinen
-tallennin on ilman valvontaa.

Tallennin ei voi toimia tällaisissa olosuhteissa, koska sitä ei ole valmistettu eikä tarkoitettu näihin olosuhteisiin. Monissa tapauksissa tallennin perustuu PC-tekniikkaan ja johonkin Windows-käyttöjärjestelmään. Jokainen meistä tietää, ettei Windows-järjestelmä toimi kovin pitkään ilman valvontaa ja jatkuvaa päivitystä.

4: Haluan laajentaa nykyistä kamerajärjestelmää, jossa on 9 kanavan analoginen tallennin. Kaikki 9 kanavaa ovat käytössä. Tallennin on 5 vuotta vanha ja siinä on ollut toimintahäiriöitä. Tarvitsen 5 lisäkameraa. Miten toimin?

Valitettavasti tallennin on tullut käyttöikänsä puolesta tiensä päähän. Laite on joka tapauksessa uusittava. Samoin sen kapasiteetti loppuu eikä siihen siis voi lisätä enää uusia kameroita.

Helpoin ja modernein tapa on siirtyä Demon-kamerapalveluun. Tallennin korvataan muuntimilla, joilla nykyiset kamerat liitetään Demon-kamerapalveluun. Uusiksi kameroiksi valitaan IP-kamerat, jotka liitetään suoraan tietoverkkoon.

5: Kunnassamme on useita venesatamia, joissa veneille tapahtuu paljon ilkivaltaa. Veneiden omistajat ovat pyytäneet kameravalvontaa. Satamassa ei kuitenkaan ole internet-liittymiä. Sähkö sieltä kyllä löytyy. Miten saan satamaan kameravalvonnan?

Internet yhteys luodaan langattomilla 3G- tai 4G-tukiasemilla. IP-kamerat liitetään Demon-kamerapalveluun. Sataman käyttäjille luodaan omat tunnukset palveluun, jolloin he voivat valvoa itse veneiden turvallisuutta.

6: Olen hankkinut IP-kamerat kameravalvontaa varten. Kuvat siirretään kunnan konesalissa olevalle videopalvelimelle. Kameroita on 64 kappaletta kymmenessä eri kohteessa. Päivällä kameroiden lähettämä video tukkii koko verkon. Mikä avuksi?

Moderni megapikselin kamera kuormittaa verkkoa helposti 10-20 megabittiä sekunissa yhtä kameraa kohti. Suurin osa kohteissa käytettävistä tietoverkoista on liian hitaita tällaisen tietomäärän sujuvaan siirtämiseen.

Ratkaisuna on siirtyä Demon-kamerapalveluun, jossa siirretään videon sijasta yksittäisiä JPEG-muodossa olevia kuvia ja VAIN silloin, kun kamerassa on liikettä. Tällöin yhden kameran lähettämä kuva vie kaistaa vain alle 0.25Mb/sek, joka on maksimissaan vain 10% videokuvan kapasiteettivaatimuksista. Tuloksena on se, että verkko saadaan pysymään aina toimintakuntoisena myös muuhunkin käyttöön.

7: Suunnittelen uuden suuren kauppakeskuksen kameravalvontaa. Kameroiden lukumäärä tulee olemaan noin 250. Käyttäjiä tulee noin 100. Mikä on paras ja kustannustehokkain tapa toteuttaa kameravalvonta?

Keskitetty kamerapalvelu toimii konesalissa yhdellä palvelimella. Palvelimeen voidaan liittää tuhansia kameroita sekä käyttäjiä. Kaikki kamerat ja käyttäjät liitetään palveluun. Tällä saadaan edullisin ja varmatoimisin palvelu kaikille osapuolille kauppakeskuksessa. Demon-kamerapalvelu on siis optimaalinen ratkaisu tähän tarpeeseen.

8: Toimin suuren teollisuusyrityksen logistiikkajohtajana. Toimintamme ulottuu 30 eri maahan. Lähettämöt ja tavaran vastaanotto toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. Meillä on nyt joka portilla viidessä vuorossa henkilöt (yht. 200 hlöä). Kustannukset ovat kuitenkin kovat. Mitä suosittelette?

Siirtymällä Demon-kamerapalveluun voitte vapauttaa valtaosan henkilöistänne muuhun työhön, sillä tavaran lähetystä ja vastaanottoa voitte ohjata 200 henkilön sijaan kuuden henkilön voimin.
Demon-palvelu voidaan myös ulkoistaa esimerkiksi vartiointiliikkeelle, jolloin oma henkilökuntanne vapautuu tästä työstä kokonaan.

9: Toimin kauppaliikkeen kehittämispäällikkönä. Haluaisimme uusia ominaisuuksia kameravalvontaan. Tarvittavia toimintoja ei kuitenkaan löydy mistään kamerajärjestelmästä. Mitä teen?

Demon-kamerapalvelua kehitetään Suomessa suomalaisten insinöörien voimin. Kehitämme jatkuvasti ohjelmistojamme vastaamaan parhaiten tarpeitasi ja voimme tarvittaessa räätälöidä ohjelmistoon juuri sinulle tarpeellisia toimintoja. Ota yhteys kehitystiimiimme, niin aloitetaan suunnittelu ja luodaan ratkaisu.

10: Vakuutusyhtiömme vaatii heidän hyväksymänsä kameravalvonnan asentamista kohteisiimme. En ole näistä asioista tietoinen, joten miten toimin?

Demon-kameravalvontapalvelu täyttää vakuutusyhtiöiden vaatimukset. Paras tapa on tehdä Demon-kartoituspalvelua kohteissa ja hyväksyttää suunnitelma vakuutusyhtiölle ennen asennusta. Tällaisella toimintamallilla saat kaiken hoidettua kerralla oikein.