Kameravalvonnan hankkiminen

Video tekstimuodossa:

Hei,

Olen Ari Räty, Demon turvallisuus Oy:n tekninen johtaja. Työssäni olen yli 30 vuotta ratkonut asiakkaitteni kameravalvontaongelmia.

Suurimmat kameravalvontaan liittyvät ongelmat

Vanhanaikaisissa valvontajärjestelmissä ensinnäkin investoinnit ovat hyvin suuria ja suunnittelu on puutteellista. Hankinta on vaikeaa – on suunnittelijoita ja toimittajia iso liuta. Kukaan ei ota kokonaisvastuuta. Sitten kun nämä järjestelmät on joskus hankittu, niiden käyttäminen on todella kivuliasta ja huoltokustannukset ovat suuret. Olen tavannut kuntapäättäjiä, joiden vastuulla on 60 eri kiinteistöä, joissa jokaisessa on oma tallenninlaite. Vuosittain pelkät huoltokustannukset saattavat olla 60 000 euroa. Omassa järjestelmässämme edes koko käyttö ei maksa näin paljon.

Miten valvontaongelmat ratkaistaan käytännössä?

30 vuoden aikana olen nähnyt satoja surullisia tapauksia. Pitkän miettimisen jälkeen päädyin siihen lopputulokseen, että ratkaisun täytyy olla nykyaikainen keskitetty kameravalvontapalvelu. Yhtiömme toimittaa kaiken suunnittelusta lähtien viimeiseen kierrätykseen saakka. Asiakas saa tunnukset, joilla pääsee palveluun millä tahansa laitteella mistä päin maailmaa tahansa 24 tuntia vuorokaudessa, kunhan Internet-yhteys löytyy.

Yli 50 000 toimitettua järjestelmää…

Meillä on yli 50 000 toimitettua järjestelmää. Suuria yhtenäisiä ryhmiä ovat esimerkiksi maataloudet (yli 16 000 järjestelmää), huoltoasemat (yli 1000 järjestelmää), kaupan liikkeitä (5000 järjestelmää), sellaisia kauppaliikkeitä kuin Elanto. Olemme toimittaneet järjestelmiä sellaisille toimijoille, joita ei edes ole enää olemassa. Samoin huoltoasema-asiakkaitamme on esimerkiksi Union, joka poistui huoltoasemaliiketoiminnasta jo 1990-luvulla. Olemme toimittaneet järjestelmiä myös Essolle, Nesteelle, Teboilille. Lääketurvallisuus on lähellä sydäntäni – olemme toimittaneet kymmenille apteekeille kameravalvontajärjestelmiä. Siellä lentävänä lauseena kuulemme usein, että “Apteekkariliitto suosittelee Demonin laitteistoja”.

Vuodesta 2003 saakka Demon turvallisuus on toimittanut yli 100 yhteisöasiakkaalle tätä kameravalvontapalvelua. Suurimpia toimituksiamme ovat Tampereen ympäristökunnat, ns. Pirnet kunnat, joihin kuuluu 9 kuntaa. Järjestelmä on siellä ollut käytössä lähes 10 vuotta. Toinen merkittävä asiakas on Pohjois-Karjalan läänin kunnat, yhteensä 16 kuntaa, joissa Pohjois-Karjalan tietotekniikkakeskus pitää yllä meidän toimittamaa palvelua.

Kuinka voin ostaa?

Ota yhteyttä verkkosivujemme yhteydenottolomakkeen kautta.